KOLAB31

 Black Box Theatre

This summer we worked on a “design and build” transformation of the foyer space at Black Box Theatre in Oslo, in collaboration with a-works (Cristian Stefanescu). The pilot project attempted to create a more including and flexible space, with mobile lightweight structures to facilitate the ever changing spatial needs of the theatre. In addition to re-organizing the space we introduced a new bar, technical booth, box office and DJ booth. The new furniture and translucent curtain panels divide the long room in to smaller zones, adapting to the current spatial need. The structures and installations are to a large degree made from technical or industrial materials from the performing art industry. The work is to be continued in 2018 after a short period of testing.

All photos by Mattias F. Josefsson

Anna Andrea Vik Aniksdal
Sindre Wam

ABOUT US

Kolab Architects consists of three people with a background from both art and architecture, engaged in a wide range of activities such as exhibitions, competitions and teaching, in addition to being an architecture studio. Kolab Architects also established and hosts Kollaboratoriet.
Kollaboratoriet is an interdisciplinary collective of architects and artists, consisting of both in-house and external collaborators. The physical studio acts as the main workspace of seven people working with architecture, art, set design, illustration, graphic design and programming.
The collective was established in 2013 and is located in Oslo city centre, where we work independently and collectively in all overlapping fields.

 

 

CONTACT INFO

 post@kolab.no

957 65 025

Kolab Arkitekter AS

Bernt Ankers Gate 10B
0183 Oslo
Norway